Ik leer leren

Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van eind groep 7 en  groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 2 tot 6 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met mij, als gecertificeerde 'Ik leer leren' trainer, hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

In overleg is het ook mogelijk dat uw kind de training individueel volgt. Dan wordt het kindercoach tarief in rekening gebracht. Bij individuele training kunnen kinderen eind groep 6 begin groep 7 ook in aanmerking komen. Ik pas de training dan waar nodig aan.

Startdata

nog niet bekend voor 2021

 

Een individuele training kan in overleg op elk moment ingepland worden.

 

Kosten

De kosten van de training bedragen 150,- euro voor de 5 bijeenkomsten.
Daarnaast komt daar 32,50 voor het werkboek 'Ik leer leren' van Tea Adema.
Aan het het einde van de training is het werkboek een waardevolle leidraad en persoonlijk handboek geworden om optimaal te kunnen leren.
Het werkboek wordt op de eerste bijeenkomst uitgedeeld.

 

Complete uitleg over de cursus